Projecten

Zetel uit en sport!

“Een sportief initiatief dat drempels verlaagt en de doorstroming stimuleert naar sportclubs. Want bewegen doet iets met een mens.”

KELLY STUER

Kelly Stuer

Vlaamse Schermbond

Het project

‘Zetel uit en sport!’ is een project om op een laagdrempelige manier verschillende clubsporten te ontdekken in een familiale, gezellige en speelse context met ‘Mini Olympics’ als spelvorm. Je beoefent zes olympische sporten op een originele manier. Daarbij kan je prijzen bemachtigen op specifieke onderdelen of in het algemene klassement. En niet getreurd: de zeskamp vindt in elke Vlaamse provincie plaats.

Aanzet van dit project
Sportclubs krijgen het steeds moeilijker omwille van migratie, vergrijzing, minder jongeren in de maatschappij en de toenemende interesse in licht georganiseerde sporten. Verschillende sportfederaties zetten zich hard in door sportevenementen te organiseren en projecten te lanceren om het ledenaantal op peil te houden. Doorstroming naar sportclubs is dan erg belangrijk. Welk resultaat kan je bekomen wanneer sportfederaties samenwerken? Ook is het voor niet-clubsporters een moeilijke opgave om de eerste stap richting een sportclub te zetten.

Meerdere uitdagingen, en dus ook meerdere doelstellingen voor dit project. Dus, kom uit die zetel en laten we samen sporten!
  • sportfederatie

  • buddy

    Wojtek van Barneveld

Geïnspireerd?

Heb jij ook een sportidee dat vernieuwend en creatief is? En wil je een unieke ervaring vol persoonlijke groei aangaan?

Deelnemen