Projecten

Young Ambassadors

“De jeugd van vandaag, zijn de leiders van morgen”

WANNES THEYS
CEDRIC VERMEIREN

Wannes Theys

Hasselt Stix

Cedric Vermeiren

HC Olympia

Het project

Idee
Het idee voor het project is om een ‘Young Ambassadors Panel’ op te starten binnen de Vlaamse Hockey Liga. Dit panel kan gezien worden als een bestuursorgaan voor jongeren met verschillende achtergronden, motivaties en inspirerende ideeën.

Doel
Het doel van zo’n panel is een platform te bieden aan jongeren waarin ze meningen en andere gedachten kunnen delen over bepaalde beslissingen, actuele tendensen, … binnen onze sport. Het is een plek waar jongeren samen kunnen nadenken over ideeën om zaken te verbeteren in functie van de jeugd. Met deze beslissingen willen we een nóg betere omgeving creëren voor de jeugd binnen de Belgische hockeywereld.
Jongeren een stem geven en deze hoorbaar maken, is een van de voornaamste doelen van dit bestuursorgaan. We willen hen kansen bieden om binnen het Belgische hockey te groeien, zowel op sportief als op persoonlijk niveau.

Meerwaarde
De vraag of dit bestuursorgaan een meerwaarde zou bieden binnen de hockeywereld, lijkt overbodig. Jongeren zijn immers de toekomst en verdienen gehoord te worden.
Ook kan dit project een echte meerwaarde betekenen voor andere sportfederaties. Het ‘Young Ambassador Panel’ is een begin om de jongeren binnen de Belgische sport te engageren om zich in te zetten binnen deze federaties.
  • sportfederatie

  • buddy

    Sébastien Michielsen

Geïnspireerd?

Heb jij ook een sportidee dat vernieuwend en creatief is? En wil je een unieke ervaring vol persoonlijke groei aangaan?

Deelnemen