Projecten

Taaltraining

“We ondersteunen verenigingen in het omgaan met anderstalige deelnemers”

Liese Schroven

Liese Schroven

Koninklijke Vilvoorde Atletiekclub

Het project

Verenigingen in grootsteden en hun rand worden meer en meer geconfronteerd met anderstalige kinderen: nieuwkomers of kinderen die in een andere taal opgroeien maar wel in een Vlaamse sportclub deelnemen.

Als jeugdcoördinator bij een Vilvoordse atletiekvereniging en met mijn bagage als bachelor bewegingswetenschappen, wil ik een tool ontwikkelen om de Nederlandse taal te stimuleren tijdens de atletiektrainingen van 10-tot 13-jarigen.
Daarnaast zullen we samen met betrokken verenigingen nadenken over een goede methodiek om anderstaligen een taalbad te geven dat volledig ge√Įntegreerd is in de reguliere werking.

Binnen dit project zal nauw samengewerkt worden met verschillende partners, zoals vzw De Rand, het Huis van het Nederlands, Run Free, de dienst diversiteit van de stad Vilvoorde, een OKAN-school van de stad Vilvoorde en atletiekverenigingen uit de Brusselse rand.

De uitrol van het project zou, mits sportspecifieke aanpassingen, nadien door andere sportclubs kunnen overgenomen worden.
  • sportfederatie

  • buddy

    Paula Vanhoovels

Overtuigd?

Liese bijt zich vast in haar idee. Vind jij dit een leeuwesterk project? Breng dan je stem uit en steun deze jonge leeuw!

Stem op dit idee