Projecten

De digitale coach, creëer het oefencomplex bij je thuis

“Inzetten op onbewust leren zorgt voor betere vaardigheden en hogere sportbetrokkenheid”

LOIC CARLIER

Loic Carlier

Ostend Tennis Club

Het project

Met het ontwikkelen van een oefengerichte app willen we enerzijds de leertijd in de thuisomgeving en anderzijds de betrokkenheid in de sportclub van jeugdspelers verhogen. Via de app krijgen spelers verschillende opdrachten in spelvorm voorgesteld die ze samen met de ouders kunnen uitvoeren. Wanneer de opdracht correct is uitgevoerd wordt er een nieuwe opdracht (met verhoogde moeilijkheidsgraad) voorgesteld. Doorheen het traject worden incentives opgebouwd (via uitdagingen). Met de app willen we een verhoogde sportbeleving en -betrokkenheid van jeugdspelers en hun ouders genereren, waardoor zowel het spelplezier van puur recreatieve spelers verhoogt als de output van competitiegerichte spelers.

Doordat de speler in de gezinssituatie extra trainingsprikkels krijgt, komt er tijd vrij voor de coach op de trainingen. De verhoogde sportbeleving en -betrokkenheid van zowel ouders als kind, kan ook zorgen voor een positieve dynamiek in de clubwerking. De spelgerichte opdrachten zijn heel divers: fysiek, coördinatief, sporttechnisch of mentaal. De betrokkenheid op de club wordt gestimuleerd via specifieke uitdagingen m.b.t. speeluren buiten het lessenpakket, deelname aan jeugdactiviteiten, tornooideelnames, enzovoort.
  • sportfederatie

  • buddy

    Valentijn Pattyn

Overtuigd?

Loic bijt zich vast in zijn idee. Vind jij dit een leeuwesterk project? Breng dan je stem uit en steun deze jonge leeuw!

Stem op dit idee