Projecten

Digitale coach

“Creëer het oefencomplex bij je thuis”

LOIC CARLIER

Loic Carlier

Ostend Tennis Club

Het project

Via een app meer kinderen tennisverslaafd maken!

Een oefengerichte app, die jonge tennisspelers en -speelsters verschillende opdrachten in spelvorm voorschotelt. Dat is de kern van het project van Loïc. Met als doel om enerzijds de leertijd in de thuisomgeving te verhogen, en anderzijds de betrokkenheid van jeugdspelers in de tennisclub te doen groeien.

Spelertjes kunnen de oefeningen samen hun ouders uitvoeren. Na een correct uitgevoerde opdracht volgt een nieuwe opdracht met verhoogde moeilijkheidsgraad. En doorheen het traject zijn er ook incentives opgebouwd, via challenges.

Krijgt een speler in zijn gezinssituatie extra trainingsprikkels, dan komt er tijd vrij voor de coach op de clubtrainingen. De app mikt dus ook op een verhoogde sportbeleving en -betrokkenheid, van zowel ouders als kind. Die kan ook zorgen voor een positieve dynamiek in de clubwerking. Loïc was de grote winnaar en mag zich Jonge Leeuw 2022 noemen.


Winnaar

Loïc was de grote winnaar en mag zich Jonge Leeuw 2022 noemen. Een woordje van juryvoorzitter Stijn Vlaeminck: "We waren erg gecharmeerd door zijn drive, het professionalisme en de uitwerking van Loïcs project. Het is gegroeid vanuit zijn eigen ervaringen op clubniveau. Zo’n digitale coach kan zeker ook in andere sporten ingezet worden.”

  • sportfederatie

  • buddy

    Valentijn Pattyn

Geïnspireerd?

Heb jij ook een sportidee dat vernieuwend en creatief is? En wil je een unieke ervaring vol persoonlijke groei aangaan?

Deelnemen